od podpora » čtv říj 04, 2012 7:12 pm
Každé hubnutí nemusí být drahé a ani při tom nemusíte pokaždé trpět hlady.
Osvědčeným a zároveň i cenově dostupným ničitelem tuků je obyčejné kysané zelí.
Chcete-li se pokusit zhubnout a patříte mezi příznivce kysaného zelí, zkuste dodržovat následnou pětidenní hubnoucí dietu.
Co byste měli vědět o kysaném zelí
Nejlepší je čerstvé, přímo ze sudu. Čerstvé, nepasterizované kysané zelí bývá obzvláště bohaté na mléčné bakterie. Ty pomáhají regenerovat střevní flóru.
Kysané zelí obsahuje velké množství vlákniny, jenž zasytí, omezuje chuť k jídlu a odbourává cholesterol.
Kysané zelí je důležitým zdrojem vitamínu C a zinku. Podporuje imunitní systém, působí tak proti infekcím.
Zelí obsahuje vitamín B 12 a železo, čímž podporuje krvetvorbu.
Poslední odborné průzkumy ukázaly, že kysané zelí má i protirakovinné účinky.
Princip diety
Tato dieta je založena na konzumaci dvou hlavních jídel připravených z kysaného zelí podle uvedených receptů. Jídla můžete vzájemně zaměňovat, ale pouze oběd za oběd a stejně tak i večeři za večeři.
Snídaně - müsli s mlékem, tvaroh s ovocem nebo plátek tmavého chleba s nízkotučným sýrem a rajče. Nezapomeňte si dát šálek kvalitního čaje.
Svačina - dopoledne ovoce, odpoledne veliká porce čerstvé nebo dušené zeleniny. Syrová zelenina zadržuje vodu, takže vaše váha po ní může jít mírně nahoru. Tepelně zpracovaná zelenina takovou vlastnost nemá.
1.den
Oběd
Zelný oběd z jednoho hrnce
Do 200g kysaného zelí vmícháte půl lžíce rozemletých hořčičných semínek a ještě 2 lžíce oleje. Nakrájíte na kostky 150g oloupaných nevařených brambor, 100g očištěné mrkve nastrouháte nahrubo. Nakrájené brambory i mrkev přidáte do zelí. Směs zalijete 250 ml zeleninového vývaru a vaříte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Potom pokrájíte 50 g drůbežích párků, přidáte k zelí a necháte prohřát.
Večeře
Zelná polévka
Rozdrtíte dva stroužky česneku, kuličky pepře a nového koření. Nakrájíte na kostky 150 g oloupaných brambor, 1 malou karotku a zeleninu podusíte s jednou lžičkou oleje. Vše posypete lžičkou sladké papriky, drceným česnekem a kořením. Přilijete 300 ml horkého masového vývaru a přidáte 150 g hrubě nasekaného kysaného zelí. Vše necháte podusit. Směs dáte do malé hluboké ohnivzdorné misky, přidáte 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, okořeníte paprikou a necháte na mírném ohni, dokud parmezán nevytvoří žmolky. K polévce si můžete dát tenký plátek bílého chleba.
Jsme tu pro Vás, neváhejte se zeptat