Skrýt reklamu

Holky

Seznam jídelníčků, podle čeho je tvořit, rady i tipy!

Moderátoři: Zkušební moderátoři, Moderátoři

Holky

Příspěvekod Návštěvník » čtv čer 20, 2013 11:01 am

Holky, myslím, že se nemůžete dohodnout, dokud si nevyzkoušíte život s rodinným rozpočtem na stravu zdravou- versus nezdravou. Miky mluví o zkušenosti, kterou já opravdu mohu potvrdit. Jídelníček zdravý, neredukční pro celou rodinu JE dražší než nezdravý. CCa o 1/3 určitě. Mám to zažité. Argumenty o sytivosti celozrnných výrobků bohužel nemohu potvrdit- můj syn i muž snědí svých 6 celozrnných, stejně jako 6 bílých rohlíků. Již na téhle položce je to asi tak 6 x 3 Kč x 2 lidé- tj. 36 Kč na pečivu oproti „nezdravějším“ při jednom nákupu. Ony mají sice ty celozrnky lepší glykemický index, kalorickou hodnotu prakticky shodnou jako bílé, ale chlapi „jedou“ na objem, a ten mají jednotlivé druhy pečiva bohužel také kolem 60g na kus.
Stejně bych Vám to mohla přepočítat jídlo po jídle přes celý týden. To co pro jednotlivce vychází dostupné, pro rodinu s různými nároky na hodnotu stravy vyjde BOHUŽEL hůř.
Ale opravdu si myslím, že o to přece v téhle diskuzi ani tak nejde. Myslím, že by bylo lepší posoudit jídelníček Lucishe, na tom byste se měly holky - výživářkysrdce“ vyřádit“ smich
Já našla ( z mého pohledu jedince chtějícího zdravě redukovat váhu) pár chybek, jsem zvědavá, jestli se na nich shodneme .
Lucisha napsala
Dnešek vedu zatím úspěšně. k snídani jsem si dala celozrnný rohlík s trochou másla a 2 pltáky eidamu light + rajče- 2 plátky eidamu. je podle mě málo, nesplňuje to podíl bílkovin ve stravě , sváča- nízkotuč.kefír- viděla bych tam raději 1 kus ovoce
obídek- vepřový plátek a brambory+zelenina
- až na to vepřové ( i když občas také anosmich)dobré
sváča- jogurt (to co jsem si chtěla dát původně mi zblajzl bratr dabel) -
dobré, jen ne light, to pro mlaďuli, jako je Lucisha není moc OK
a
teď si dám něco lehkého k véče- asi chlebik (slunečnicový) s pomazánkou z papirk..-
totálně chybí bílkovina
Nevím jaké bylo množství zeleniny k obědu, ale celkově během dne to není určitě kolem 1/2kg- to by bylo optimální podle mého . Chybí mi tam 2. véča po tanečních, myslím, že po výkonu bude Lucisha mít hlad.
Tak a teď co vy nato??? Já se snažím, přizpůsobit jídelníček tomu, co jsem se naučila ve STOBu, ale vím, že výživáři ve fitkách mají mnohdy jiný názor, tak by mě zajímalo, jak a o kolik se liší... Moc se těším na odpovědi.

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Návštěvník

Zpět na Jídelníček

• Může Vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Čau holky
    od Návštěvník » pon srp 20, 2012 7:01 pm
    0 Odpovědi
    1137 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    pon srp 20, 2012 7:01 pm