od Monousek97 » ned črc 22, 2012 11:14 am
Zeleninový salát s jáhlami
Potřebujeme: Jáhly, vodu, olivový olej, zelenou papriku, svazek rucolly, malou plechovku nakládané kukuřičky, citronovou šťávu, sůl, popřípadě pepř.
Jáhly (asi půl skleničky) propereme několikrát horkou vodou a pak dáme v asi stejném množství osolené vody vařit. Vaříme na mírném plamenu do naboptnání a vstřebání vody - tzn. klasická příprava přílohových jáhel.
Zakápneme olivovým olejem a promícháme. Necháme chladnout.
Pokrájíme si svazek rucolla salátu a papriku (zelenou - lépe světlou) na kousky. Přidáme do studených jáhel, přidáme kukuřičku bez šťávy. Dochutíme olivovým olejem, kapkou citronu a solí a popřípadě pepřem.
Tento salát je možný obohatit například o rajčata nebo o pokrájenou mozarellu. Vhodné jsou i černé olivy bez pecek. Salát je vhodný jako příloha ale i jako hlavní chod.