Skrýt reklamu

Ahojky

Seznam jídelníčků, podle čeho je tvořit, rady i tipy!

Moderátoři: Zkušební moderátoři, Moderátoři

Ahojky

Příspěvekod Návštěvník » úte úno 05, 2013 12:02 pm

Ahojky, na internetu jsem našla jídelníček, který se zdá velmi rozumný. K tomu bych chtěla každý den přidat pohyb. Najde se někdo, kdo do toho půjde se mnou? 1. den jídelníčku už mám za sebou.
Jídelníček na prvních 20 dnů
1.den
Snídaně
• 100ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 21 ve prospěch vody
• 65 g, Celozrnný slunečnicový chléb, Lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem cca 15 g
• 40 g Drubeží šunka, 92-96% masa
• Možnost přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina
• 200 g, Pomeranč
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd
• 120 g, Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků ), Možnost ochutit oblíbeným kořením
• 5 plátků Knackebrot
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina
• 35 g, Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukru
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
Večeře
• 90 g, Kuřecí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku
• 37 g, Rýže natural, Množství před uvařením - nerozvařit
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
Večeře II.
• 180 g. Mrkev čerstvá
2.den
Snídaně
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 21 ve prospěch vody
• 4 plátky Knackebrot
• 60 g, Tvarohový sýr cottage, 4 - 5% tuků
• Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina
• 90 g, banán (1 malý kus)
• 150 ml, Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během dopoledne
Oběd
• 80 g, Losos-filet bez kůže, Možnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu bez tuků
• 230 g, Brambory, Uvařit ve slupce
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat jednu lžičku panenského oleje
Odpolední svačina
• 30 g, Musli sušenky
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během odpoledne
Večeře
• 180 g, Tofu natural, Nakrájet na kostičky, smíchat s krájenou zeleninou
• 100 g, Chléb hrubozrnný - "Fitness", Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
• 200 g, Čerstvá zelenina
Večeře II.
• 130 g, Grep růžový, Zbytek grepu zabalte do potravinové folie, uložte do chladné zóny v lednici a snězte další den ke svačině
3.den
Snídaně
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 21 ve prospěch vody
• 2 plátky, Toastový chléb - hrubozrnný
• 15 g, Sýr tvrdý, (10% tuků), Tj. cca 20% tuků v sušině
• 20 g, Drůbeží šunka, 92-96% masa
• Možnost připravit jako toast a přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina
• 210 g, Grep růžový, Zbytek z předchozího večera
• 150 ml, Mléko acidofilní, neochucené, Cca 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd
• 70 g, Kuřecí prsa, Možnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu, bez tuků
• 43 g, Rýže dlouhozrnná - basmati, Množství před uvařením - nerozvařit!!
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského leje
Odpolední svačina
• 3 plátky Knackebrot, lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem - cca 7g
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, CCa 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během odpoledne
Večeře
• 130 g, Tuňák, konzervovaný v solném roztoku, (tj. ve vlastní šťávě), Množství okapaného masa
• 44 g, Těstoviny celozrnné, Množství před uvařením - připravit al´dente
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského oleje
Večeře II.
• 125 g, Pomeranč
4. den
Snídaně
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 21 ve prospěch vody
• 1 ks, Rohlík vícezrnný, celozrnný - cornspitz, 1 ks= 60 g
• 60 g, Sýr tvarohový - cottage, 4 - 5% tuků
• Možnost přidat trochu čerstvé zaleniny
Dopolední svačina
• 160 g, jablko
• 150 ml, Jogurt nízkotučný - neochucený, Cca 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během dopoledne

Oběd
• 135g, Masová náhražka z vaječných bílků, Obchodní značka "Šmakoun" - upravuje se jako kuřecí prsa - bez tuků
• 43 g, Rýže dlouhorznná - basmati, Množství před uvařením - nerozvařit!!
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského oleje
Odpolední svačina
• 1 ks, Musli tyčinka, Bez polevy, cca 25 g
• 200 ml, Jogurtové mléko - neochucené, Cca 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během odpoledne
Večeře
• 120 g, Treska - filet bez kůže, Okořenit dle chuti, připravit upečením na zelenině
• 180 g, Brambory, Uvařit ve slupce, nerozvařit
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského oleje
Večeře II.
• 180 g, Mrkev čerstvá
5.den
Snídaně
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 21 ve prospěch vody
• 4 plátky Knackebrot, Lehce potřít nízkotučným (10%), smetanovým sýrem cca 10 g
• 20 g Drůbeží šunka 92-96% masa
• ½ Vajíčko vařené na tvrdo, Druhou půlku si nechejte k obědu
• Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina
• 1 ks Banán, Menší kus
• 150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během dopoledne
Oběd
• 75 g Čočka, Množství v suchém stavu při vaření čočku nerozvařit
• ½ Vajíčko uvařené natvrdo, Druhá polovina od snídaně
• Do uvařené čočky přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina
• 2,5 plátku Pufovaný chléb, vícezrnný, Obsah vlákniny cca 10%
• 150 ml Jogurt bílý, Cca 3% tuků
Večeře
• 100 g Pangasius - filety Okořenit dle chuti, připravit upečením v troubě na troše zeleniny, bez tuku
• 37 g Rýže natural, Množství před uvařením - nerozvařit
• 200 g Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje, rýži je možné trochu "zakapat" sójovou omáčkou
Večeře II.
• 180 g Mrkev čerstvá
6.den
Snídaně
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 21 ve prospěch vody
• 45 g Musli ovocné Nepražené !!
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuku je možné použít i klasické mléko (musli je možné v mléce lehce povařit a vyrobit ovesnou kaši)
Dopolední svačina
• 1 ks Jablko, 1 malý kus
• 1 ks Kiwi Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během dopoledne
Oběd
• 100 g Hovězí kýta nebo svíčková Velmi libová nejlépe uvařit, možno přidat 2 lžičky hořčice
• 230 g Brambory, Uvařit ve slupce
• 200 g Čerstvá zelenina, Může být i dušená
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina
• 3 plátky Knackebrot, Možno natřít trochou nízkotučné Lučiny
• 150 ml Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během odpoledne
Večeře
• 80 g Tofu natural
• 25 g Tvrdý sýr 10% 20% tuků v sušině
• 30 g Šunka drůbeží 92-96% masa
• 100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
• 200 g Čerstvá zelenina
• Tofu, šunku a sýr nakrájet na kostičky, smíchat s čerstvou zeleninou připravit jako salát přidat dresink z bylinek, balsamico octa a 1 lžičky olivového oleje
Večeře II.
• 90 g Ananas čerstvý
7.den,
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 21 ve prospěch vody
1 ks Rohlík celozrnný 1 ks = 60 g
40 g Mozzarella
1 ks Rajče
Možno připravit jako caprese
DOPOLEDNÍ SVAČINA
120 g Hroznové víno
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
70 g Kuřecí prsa Připravit na grilu s oblíbeným kořením
43 g Rýže dlouhozrnná Množství před uvařením v suchém stavu - nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Celozrnné sušenky z ovesných vloček
150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
170 g Maso z bílků (šmakoun) Upravuje se jako kuřecí prsa
38 g Pohanka celozrnná Množství před uvařením v suchém stavu - nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
200 g Paprika červená, masitá - sladká
8.den,
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 21 ve prospěch vody
50 ml Jogurtové mléko Probiotická kultura vypít společně s tekutinami
1 plátek Celozrnný chléb 1 plátek = cca 50 g
namazat ½ lžičky másla + 1 lžičkou džemu s vysokým podílem ovoce
DOPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Grep růžový Malý ks
150 ml Jogurt bílý nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
80 g Tuňák konzervovaný v solném nálevu Neboli ve vlastní šťávě, množství masa je uvedeno v okapaném stavu
50 g Těstoviny semolinové Množství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
10 g Tvrdý sýr nízkotučný 10% 20% tuků v sušině
Těstoviny smíchat s okapaným tuňákem, strouhaným sýrem, jednou rovnou lžící kečupu (spíše dia) a 2 lžičkami olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
150 ml Jogurtové mléko neochucené Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během odpoledne
VEČEŘE
150 g Tvaroh nízkotučný (cca 1% tuků) Do tvarohu je možno přidat pažitku, papriku, česnek, pepř, či jiné oblíbené koření a připravit jako pomazánku
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku olivového oleje
VEČEŘE II
110 g Kiwi
9.den
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 21 ve prospěch vody
1 ks Cornspitz 1 ks % 60 g
60 g Tvaroh nízkotučný Přidat sladkou papriku a lžičku nízkotučné lučiny, dochutit dle potřeby oblíbeným kořením
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300 g Jahody čerstvé Menší kus
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
neboMožno sníst odděleně během dopoledne vytvořit "jahody se smetanou"
OBĚD
100 g Tuňák ve vodném nálepu Množství čistého masa bez nálevu
45 g Těstoviny celozrnné Množství v suchém stavu při vaření těstoviny nerozvařit
Těstoviny smíchat s tuňákem a dušenou zeleninou (mrkev, hrášek, kukuřice) a přidat 2 lžičky olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Knackebrot Lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
50 g Šunka drůbeží 96% masa
80 g Cottage Max 4 % tuků, možno ochutit pažitkou, petrželkou,
65 g Celozrnný chléb slunečnicový
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Červená paprika masitá
10.den
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 21 ve prospěch vody
35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepražené
150 ml Jogurtové mléko, nízkotučný, neochucené Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
250 g Meloun vodní Prostě ten červený uvnitř
OBĚD
100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková, Vařené nebo steak na grilu bez použití tuků
230 g Brambory nové, Uvařit ve slupce nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g
Možno lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml Kefír bílý Cca 1,5% tuků
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
170 g Šmakoun, Připravit na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez použití tuků
36 g Rýže neloupaná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
110 g Jablko 1 menší kus
11.den
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 21 ve prospěch vody
2 plátky Toastový chléb hrubozrnný, Lehce opéct v toasteru
30 g Cottage Max.4% tuků
20 g Šunka drůbeží 96% masa
Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Hroznové víno
125 ml Jogurt bílý, sójový
OBĚD
½ ks Vejce, Vařené na tvrdo
30 g Sýr tvrdý 10% 20% tukův sušině
40 g Tofu natural
Dle chuti, Zelenina čerstvá
80 g Celozrnné pečivo vícezrnné
Připravit jako velký zeleninový salát, přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
200 ml Acidofilní mléko Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Krůtí prsa, Nakrájet na kostičky, připravit na teflonu společně s cibulkou, nakrájenými čerstvými rajčaty, kouskem papriky a oblíbeným kořením
40 g Těstoviny celozrnné, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
Trochu, Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
100 g Ananas čerstvý
12.den
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 21 ve prospěch vody
1 ks Rohlík, celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g
60 g Mozzarella, Pokud možno nízkotučná
Optimálně přidat rajče
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Hrušky
OBĚD
70 g Fazole bílé, Den předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit oblíbeným kořením.
1 plátek, Slunečnicový chléb
Do fazolí přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g
200 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením
36 g Rýže neloupaná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
200 g Mrkev
13.den
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 21 ve prospěch vody
65 g Chléb, celozrnný slunečnicový, Lehce natřít nízkotučnou lučinou
40 g Šunka drůbeží, 96% masa
Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Jablka
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
80 g Losos filet, Připravený na grilu
200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce
100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mírného změknutí
Do fazolek přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Musli sušenky
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný, Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku
44 g Těstoviny celozrnné, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
130 g Pomeranč
14.den
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 21 ve prospěch vody
45 g Musli ovocné, nepražené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
60 g Kiwi, 1 menší kus
120 Mandarinka, 1 velký kus
OBĚD
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
45 g Rýže celozrnná, Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky Extrudované chlebíčky pohankové, Možno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Tvaroh měkký, nízkotučný, Max 2% tuků
25 g Tvrdý sýr 10% tuků , (20% tuků v sušině) sýr nastrouhat a smíchat spoelčně s tvarohem. Vytvoři pomazánku možno přidat česnek, cibuli,
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !


Návštěvník
 

Zpět na Jídelníček

 


  • Může Vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ahojky
    od Návštěvník » čtv srp 16, 2012 3:01 pm
    0 Odpovědi
    1789 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    čtv srp 16, 2012 3:01 pm
    Dieta - Recepty
  • Ahojky
    od Návštěvník » pon srp 20, 2012 9:01 am
    0 Odpovědi
    1882 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    pon srp 20, 2012 9:01 am
    Druhy diet
  • Ahojky
    od Návštěvník » pon srp 20, 2012 1:02 pm
    0 Odpovědi
    1798 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    pon srp 20, 2012 1:02 pm
    Druhy diet
  • Ahojky
    od Návštěvník » pon srp 20, 2012 7:01 pm
    1 Odpovědi
    3037 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Ivule Zobrazit poslední příspěvek
    pon říj 22, 2012 8:52 pm
    Druhy diet
  • Ahojky
    od Návštěvník » stř srp 29, 2012 3:01 pm
    0 Odpovědi
    1777 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    stř srp 29, 2012 3:01 pm
    Druhy diet

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron