Milá Renato,
jsem Ti velmi zavázána za to, že jste mi společně s Helenou konečně otevřely oči a pomohly mi zbavit se mých nadbytečných kilogramů. Mám vrozené dispozice k nadváze, navíc jsem po operaci štítné žlázy, a tak jsem měla sama před seboudocela dobrou výmluvu. Až vylepený plakát vašeho kurzu mi nabídl možnost přestat se pouze trápit, ale konečně něco dělat. Byla jsem velmi mile překvapena vysokou účastí stejně boubelatých žen, jako jsem já. Společně jsme překonávaly prvotní nedůvěru v úspěch a zprvu i ostych stoupnout se před vámi na váhu. Alespoň pro mě to bylo zprvu obrovské trauma, to nakonec velmi dobře víš. Nejen, že jsem se naučila, jak mám sestavovat jídelníček, ale pochopila jsem také, a to je asi základem všeho, že nesmí člověk sám sebe odmítat, ale naopak uvědomit si svoji cenu a jedinečnost. Teprve potom v sobě najde sílu pro boj s nadbytečnými kilogramy. Dokud jsem se v ústraní utápěla v mindrácích, nic jsme nedokázala.
Každý týden jsem se na kurz velmi těšila. Hlavně mě bavily praktické ukázky potravin, které jsou pro nás vhodné. Ani jsem nevěděla, že jich je na trhu tolik. Když jsem se trápila různými dietami, které mi stejně nepomáhaly, naopak jsem si jimi kazila žaludek a po skončení nastoupil jojo-efekt, takže jsem si vlastně ubližovala, měla jsem dojem, že se snad do konce svého života už nikdy dobře nenajím. Opak je však pravdou. Držím se zásad zdravé výživy, jím několikrát denně, dovedu si vybrat kvalitní suroviny a naučila jsem se spoustu skvělých a chutných receptů. Myslím, že k tomu nejvíce přispěly různé Tvé zajímavé výstavky potravin a informace o nich, které mi pomohly. Zároveň si velmi cením Tvého profesionálního, ale zároveň velmi lidského přístupu k nám. Ne každý má takový dar při jednání s lidmi. Pokud bys nezískala moji důvěru a nezačala bych Tě pokládat nejen za svoji rádkyni, ale zároveň také za kamarádku, asi bych neměla odvahu zůstat. Nejspíš bych se otočila a opět zalezla se svými problémy někam, kde mě nikdo neuvidí.
Proto jsem Ti, milá Rendo, tolik vděčná za Tvoji pomoc a přijmi, prosím, ještě jednou můj veliký dík. Jana