Skrýt reklamu

silvestrovské chuťovky recepty

Odeslat odpověď

Nechcete zadávat číslo a jméno? Zaregistrujte se!
Smajlíci
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí
Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: silvestrovské chuťovky recepty

Re: silvestrovské chuťovky recepty

Příspěvek od podpora » pon dub 30, 2012 7:11 pm

Kanapky s krémovým sýrem a paprikou
Příprava: 25 minut
Na asi 40 kanapek
* 6 rohlíků
* 250 g měkkého tvarohu
* 1 balená lučina
* 2-3 lžíce smetany 33%
* sůl
* menší svazek čerstvého kopru
* 40 kousků naložené kapie v oleji
* 20 slaných pražených
* čerstvě drcený pepř, mandlí nemusí být
1. Kapie vyjmeme z nálevu, necháme okapat a nakrájíme na proužky nebo již nakládané řezy necháme pouze okapat v sítku. Kopr omyjeme, osušíme, otrháme lístky a posekáme je.
2. Tvaroh utřeme s lučinou, smetanou a solí na hladký krém a vmícháme nasekané lístky kopru. Dáme na chvíli ztuhnout do chladničky. Rohlíky nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech a krátce rozpečeme v troubě.
3. Na zchladlé pečivo naneseme trochu ochuceného sýra, ozdobíme polovinou mandle a proužkem kapie a můžeme posypat čerstvě mletým pepřem.
Tip
Tvaroh a lučinu můžete nahradit libovolným čerstvým měkkým sýrem - ricottou, tvarohem s mascarpone, lučinou s kozím sýrem apod.
Kanapky s krůtími játry
Příprava: 30 minut + 7-10 minut opékání
Na asi 40 kanapek
* 6 rohlíků
* 3 lžíce olivového oleje
* 500 g krůtích jater
* sůl a čerstvě mletý pepř
* špetka kayenského pepře
* 1 lžíce dijonské hořčice
* 3 šalotky nebo menší cibulky
* 4-5 vajec uvařených natvrdo
* petrželová nať
1. Rohlíky nakrájíme na šikmé asi 1 cm vysoké plátky. Rozložíme je na plech a v předehřáté troubě krátce rozpečeme. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na malé řezy. V pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme játra po obou stranách.
2. Vyjmeme z pánve, rozdělíme na rozpečené pečivo, osolíme, opepříme včetně kayenského pepře. Na každé sousto mázneme nepatrně hořčice. Ozdobíme tenkými plátky cibule a posypeme na drobno pokrájeným vejcem a nasekanými lístky petržele.
Kanapky s tatarákem a nakládanými liškami
Příprava: asi 30-40 minut
Na 30 ks
* 3 lžíce másla
* 1 stroužek česneku
* 450 g mletého masa na tatarský biftek (hotový výrobek)
* 2 šalotky nebo cibulky
* 2 žloutky
* 2 lžičky jemné francouzské hořčice
* 2 lžičky worcesterové omáčky
* 1 lžíce suchého bílého vína
* 1 lžička citronové kůry, bio
* sůl a mletý bílý pepř
* svazek čerstvé bazalky
* menší svazek pažitky
* 30 v octě nakládaných lišek
1. Rohlíky nakrájíme na kolečka a rozložíme na pečicí plech. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem, osolíme a uchováme v chladu. Jemně mleté maso promícháme s jemně usekanou šalotkou, žloutky, hořčicí, worcestrem, vínem, citronovou kůrou a dochutíme solí a pepřem.
2. Z masové směsi vytvoříme 30 kuliček. Nakrájené pečivo opečeme v předehřáté troubě a každý kousek potřeme z vrchní strany trochou ochuceného másla. Na pečivo rozdělíme masové kuličky, palcem uděláme v každém kousku důlek, posypeme pažitkou, ozdobíme lístky bazalky, nakládanou houbičkou a podáváme.
Kanapky s pršutem, parmazánem a rukolou
Příprava: 15 minut
Na asi 20 ks
* 20 slaných sezamových krekrů
* 1 balíček smetanového toastového sýra
* 10 ks třešňových rajčátek
* 20 plátků prosciutta
* hobliny parmazánu
* asi 40 lístků rukoly
* čerstvě mletý pepř
1. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rukolu omyjeme a necháme okapat nebo odstředíme v odstředivce na saláty.
2. Na krekry rozdělíme toastový sýr, obložíme plátky rajčat, hoblinami parmazánu a šunkou. Dozdobíme lístky rukoly a posypeme čerstvě drceným pepřem.
TIp
Krekry můžete také potřít trochou čerstvého nebo ochuceného másla či tvarohu s česnekem, bylinkami nebo křenem a místo rajčat doplnit šunku polovinou uvařeného křepelčího vejce a čekankou či pažitkou.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/silvestrovske-chuto ... ecepty_ves

silvestrovské chuťovky recepty

Příspěvek od Návštěvník » úte dub 17, 2012 10:01 am

silvestrovské chuťovky recepty

Nahoru

cron