od Návštěvník » pát srp 10, 2012 7:01 am
O výkyvech ktevního cukru a následných záchvatech přejídání a malátnosti a další chuti na sladké psát už nebudu, budu psát o tom, co e děje v krvi a těle při soustavném předávkování rafinovaným cukrem, jak tělo chátrá , selhává imunitní systém, dostáváme opravdu vážné choroby, hekáme, že nevíme, proč jsme onemocněli zrovna my, no a přitom jsme si tělo rozkládali roky a roky a hlava nemyslela. Člověk nemusí být ani v pokročilejším věku obtloustlý a nemocný některými nemocemi.
Základem všeho je povýšit mozek nad chuťové buňky , myšlenku nad pocity. Nechovat se pudově, ale rozumně.
Krev rozvádí po těle živiny a bílkoviny do tkání, to vše slouží k udržení rovnováhy v těle, k jeho obnově a správnému fungování.
Když je krev neustále přehlcena cukry, jednak se nám opotřebovávají žlázy s vnitřní sekrecí a vznikají poruchy štítné žlázy a cukrovka, jak jsem psala níže, ale ještě něco vážného se děje. Je to plíživé a pomalé a ve finále nás to stojí vždy život.
Při nižší hladině cukrů v krvi a při jejím vyrovnané hladině se v krvi cukry při chemických reakcích napojují na bílkoviny tzv.vazbou A - enzymatickou cestou a vytváří glykoproteiny, které potřebuje tělo.
Když máme cukru nadbytek a opakovaně sladkými pokrmy rozkolísáváme hladinu krevního cukru, tělo neví , co má dělat. Snaží se cukrů zbavit co nejrychleji, najednou nestačí ani nadměrné množství inzulinu, který produkuje slinivka , najednou je proces vázání cukrů k bílkovinám v krvi moc zdlouhavý, tělo si pomůže tím, že je k sobě váže cestou B - neenzimaticky. Vzniklá sloučenina ovšem není pro tělo přínosná, je to zvláštní druh bílkoviny - glykosylovaná. Najednou má jiné složení než potřebné bílkoviny a místo aby buňky obnovovala, působí na ně toxicky - jedovatě. Tělo , které nemůže pořádně obnovovat buňky, stárne rychleji, vysiluje se jeho imunitní systém, jsme unavení, rezignivaní, popudliví, nejsme to my.Dochází u nás k plíživé degeneraci těla. Najednou máme ztuhlejší klouby a vyšší obsah kyseliny močové v krvi, odvápňují se nám kosti, atrofují svaly a ukládá se více tuk. Stáří přichází nejen opotřebením věkem, ale přichází i nedostatečnou regenerací těla.
Čím je menší obranyschopnost těla a špatnější výživa těla,tím více nemocí přichází, k cukrovce se přidá vysoký tlak ,potom taky některá buňka se zblázní a máme rakovinu a přemýšlíme, proč já jsem onemocněl?
V obchodech vidíte, že pro zisk výrobci vyrábějí stále chuťově zajímavější potraviny, obsahují hodně cukru a ještě tuku, aby jeho chuť zvýraznil. Spoléhají, že lidé se chovají jak bez hlavy a nakupují ty blbosti a nejen sobě, také je nakupují ve velkém svým dětem, které tak chystají svou štědrostí do hrobu také dřív než by tam musely.
Tak doufám, že jsem aspoň jednomu člověku pokazila chuť na něco sladkého.
O výkyvech ktevního cukru a následných záchvatech přejídání a malátnosti a další chuti na sladké psát už nebudu, budu psát o tom, co e děje v krvi a těle při soustavném předávkování rafinovaným cukrem, jak tělo chátrá , selhává imunitní systém, dostáváme opravdu vážné choroby, hekáme, že nevíme, proč jsme onemocněli zrovna my, no a přitom jsme si tělo rozkládali roky a roky a hlava nemyslela. Člověk nemusí být ani v pokročilejším věku obtloustlý a nemocný některými nemocemi.
Základem všeho je povýšit mozek nad chuťové buňky , myšlenku nad pocity. Nechovat se pudově, ale rozumně.
Krev rozvádí po těle živiny a bílkoviny do tkání, to vše slouží k udržení rovnováhy v těle, k jeho obnově a správnému fungování.
Když je krev neustále přehlcena cukry, jednak se nám opotřebovávají žlázy s vnitřní sekrecí a vznikají poruchy štítné žlázy a cukrovka, jak jsem psala níže, ale ještě něco vážného se děje. Je to plíživé a pomalé a ve finále nás to stojí vždy život.
Při nižší hladině cukrů v krvi a při jejím vyrovnané hladině se v krvi cukry při chemických reakcích napojují na bílkoviny tzv.vazbou A - enzymatickou cestou a vytváří glykoproteiny, které potřebuje tělo.
Když máme cukru nadbytek a opakovaně sladkými pokrmy rozkolísáváme hladinu krevního cukru, tělo neví , co má dělat. Snaží se cukrů zbavit co nejrychleji, najednou nestačí ani nadměrné množství inzulinu, který produkuje slinivka , najednou je proces vázání cukrů k bílkovinám v krvi moc zdlouhavý, tělo si pomůže tím, že je k sobě váže cestou B - neenzimaticky. Vzniklá sloučenina ovšem není pro tělo přínosná, je to zvláštní druh bílkoviny - glykosylovaná. Najednou má jiné složení než potřebné bílkoviny a místo aby buňky obnovovala, působí na ně toxicky - jedovatě. Tělo , které nemůže pořádně obnovovat buňky, stárne rychleji, vysiluje se jeho imunitní systém, jsme unavení, rezignivaní, popudliví, nejsme to my.Dochází u nás k plíživé degeneraci těla. Najednou máme ztuhlejší klouby a vyšší obsah kyseliny močové v krvi, odvápňují se nám kosti, atrofují svaly a ukládá se více tuk. Stáří přichází nejen opotřebením věkem, ale přichází i nedostatečnou regenerací těla.
Čím je menší obranyschopnost těla a špatnější výživa těla,tím více nemocí přichází, k cukrovce se přidá vysoký tlak ,potom taky některá buňka se zblázní a máme rakovinu a přemýšlíme, proč já jsem onemocněl?
V obchodech vidíte, že pro zisk výrobci vyrábějí stále chuťově zajímavější potraviny, obsahují hodně cukru a ještě tuku, aby jeho chuť zvýraznil. Spoléhají, že lidé se chovají jak bez hlavy a nakupují ty blbosti a nejen sobě, také je nakupují ve velkém svým dětem, které tak chystají svou štědrostí do hrobu také dřív než by tam musely.
Tak doufám, že jsem aspoň jednomu člověku pokazila chuť na něco sladkého.