Skrýt reklamu

recepty vaření v páře

Odeslat odpověď

Nechcete zadávat číslo a jméno? Zaregistrujte se!
Smajlíci
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí
Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: recepty vaření v páře

Re: recepty vaření v páře

Příspěvek od podpora » pon kvě 07, 2012 8:06 pm

 Při vaření knedlíků a bramborového těsta je třeba vymazat nádoby olejem,aby se knedlíky nenalepily na stěny.
 Rýže je velice chutná,když se solí a omastí kouskem másla po uvaření.
 Knedlíky by se měly po uvaření propíchnout špejlí a potřít olejem,aby neměly okoralý povrch.
 Aby z masa a potravin neodcházelo moc tekutin,je lepší je solit až po upaření.


Dušená rýže

200 g rýže
300 ml vody
sůl
Propláchněte rýži. Vložte rýži, vodu a sůl do rýžové misky. Vařte 20 minut v pařníku (rychlovazná) Rýže obyčejná nebo dlouhozrnná cca 50 min. Proto, aby se rýže nelepila, smíchejte ji s kouskem másla. Servírujte. Na konci přípravy můžete přidat kousek parmezánu nebo krájené šunky.


Čočka

Pařila jsem předem namočenou čočku v misce a ve druhém patře mističky s vejci. Pařila jsem 35 minut a pak jsem dala čočku do hrnce na cibulovou jíšku a nechala asi 15 minut provařit.


Špenát

Mražený špenát necháme trochu povolit a na půl zmrzlý dáme do misky na rýži,přidáme sůl,česnek,trochu mléka a kousek másla a paříme s brambory 25 min. Pak promícháme. Dá se zahustit i jíškou nebo vajíčkem.


Lečo

rajčata,paprika,cibule /může být i cuketa/
klobása
sůl,pepř,kmín
vajíčka

Do jednoho patra dáme papriku,nakrájenou klobásu a cibuli,do druhého patra rajčata,paříme 20-25 minut.Po upaření dáme vše do hrnce s troškou tuku,zamícháme vajíčka.


Vejce s nivou

vejce, niva
sůl,pepř /koření dle chuti/

Vymazat skleněné misky máslem,rozmíchat vejce s nadrobenou nivou, sůl,pepř a vložit do parního hrnce.


Plněné kapustové listy s rajčaty

4 listy kapusty, 250 g klobásového masa, 300 g rajčat, 2 šalotky, 1 lžička olivového oleje, 1 stroužek česneku, sůl a pepř
Opláchněte kapustové listy. Vložte kapustové listy do spodní misky a rajčata do horní misky. Vařte pět minut. Zchlaďte obojí. Rozkrojte klobásu (párek) na 4 kusy a porci vložte do středu každého kapustového listu. Zabalte jako balíček. Vložte plněné kapustové listy na rošt misky s držákem a poduste 20 minut. Oloupejte rajčata, odstraňte zrnka a nasekejte. Do kastrolu nalijte olej a přidejte krájenou šalotku a česnek a poduste. Přidejte rajčata. Ochuťte. Pomalu vařte 10 minut. Podávejte plněné kapustové listy s rajčaty


Dušená jabka se skořicí

1 kg jablek, 1 lžička skořice v prášku, 100 g cukru

Oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Poduste v pařníku se skořicí. Vyndejte jablka a vypracuje pyré. Přidejte cukr.


Mokrý čokoládový koláč

125 g čokolády, 125 g másla, 4 vejce, 100 g moučkového cukru, 100 g mouky

Obložte rýžovou misku fólií. Rozdělte vejce. Rozšlehejte máslo. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, vmíchejte do másla a do vaječných žloutků. Přidejte cukr, mouku a sníh z bílků. Nalijte směs do rýžové misky. Zakryjte misku fólií a položte do pařníku. Připravujte 35 minut. Nechte trochu vychladnout. Vyklopte.

Rýžový pudink

25 g rýže, 300 ml mléka, trochu soli, 50 g cukru, 3 vejce, vanilka
Smíchejte horké mléko, sůl, rýži a vanilku v rýžové misce. Postavte misku do pařníku a vařte 30 minut, přidejte cukr, smíchejte a podávejte


Bramborové knedlíky

1 kg brambor
1 vejce
sůl
0,5 kg dětské krupičky

Brambory uvaříme ve slupce. Po uvaření oloupeme a necháme vychladnout. Nejlépe si je připravte den dopředu. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl a krupičku. Dobře propracujeme. Pokud je těsto řídké, přidejte ještě krupičku. Z těsta vytvarujeme knedlíky a ihned je vkládáme do parního hrnce,později těsto začíná řídnout.Paříme 35 minut. Po uvaření krájíme na plátky.

Šlejšky z bramborového těsta

Z bramborového těsto uděláme hada a nakrájíme na malé kousky. Poskládáme do olejem vymazaných misek parního hrnce a paříme 15 minut. Nakonec omastíme máslem a posypeme mákem s cukrem,nebo tvarohem s cukrem.
Z bramborového těsta jsou výborné i plněné knedlíky uzeným.


Knedlíky s bramborového těsta s houbami

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, osolíme a opepříme. Přidáme celé vejce. Osmažíme dvě velké cibule hodně do červena. Po vychladnutí slijeme olej a cibuli přidáme do těsta. Sušené a den předem namočené houby slijeme, dáme do kastrůlku s vodou a jednou kostkou hovězího bujonu vařit. Vodu necháme úplně vyvařit a vychladlé houby přidáme do těsta. Těsto zpracujeme s hrubou moukou a dětskou krupičkou. Vytvarujeme koule, které naskládáme do varných nádob. Stačí polít máslem. Čas paření 15-20 minut. Můžeme přidal uzené a zelí.


Jemné bramborové knedlíky s uzeným

500 g vařených studených brambor
5 žloutků
200 g uzeného vařeného masa
3 lžíce solamylu
dle chuti bílý pepř, sůl

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme žloutky, uzené maso nakrájené na malé kousky, solamyl, pepř, sůl a rychle promícháme. Těsto je jemné a dobře se tvaruje, ale po chvíli začne řídnout, proto pracujeme rychle.Vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme je v páře asi 5-8 minut. Podáváme se zelím, smaženou cibulkou.


Rychlé knedlíky

500g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
3/4 prášku do pečiva
300ml vody
Všechny suroviny pořádně promícháme, až budeme mít polotuhé těsto. Uděláme dvě šišky a děláme na páře 30 minut. Můžeme dát na kostičky nakrájené housky, nasekanou petrželku nebo pažitku.Po upaření opět potřeme olejem.


Knedlíky

125 ml mléka
1 vejce
250g hrubé mouky (může být i polohrubá)
1 malá lžička cukru
1 malá lžička soli
1/4 kostky čerstvého droždí

Podle hustoty přidáme buď mléko nebo mouku,těsto zaděláme v pekárně nebo ručně,z této dávky jsou dva malé knedlíky,po vytvarování necháme kynout 10 minut,pak vložíme každý knedlík do vymazané misky z olejem a paříme 20-25 minut,zkusíme špejlí.Aby nebyli knedlíky okorané,po vytáhnutí potřeme olejem.


Hrnkový knedlík

200g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
3 nakrájené rohlíky
1/2 lžičky soli
125ml vody nebo mléko
1 vejce

nakrájené rohlíky zalijeme vodou nebo mlékem s vejcem,přidáme sůl,mouku a prášek do pečiva,vše smícháme.Dáme nejlíp do hrníčků nebo misek. Paříme 25-30 minut. Uvařené propícháme anebo hned podáváme.


Hrnkový knedlík II.

1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
2 rohlíky
0,5 lžičky prášku do pečiva,sůl,vegeta

V mléce rozšleháme žloutky,přidáme rohlíky,sůl,vegetu,mouku s práškem do peč. a pak lehce vmícháme sníh.Plníme do 4 sádlem nebo olejem vymazaných hrnků,dáme pařit na 35 minut.


Tvarohové knedlíky od Jehlička

2 tvarohy (kostky)
2 celá vejce
3 dcl krupice nebo hrubé mouky
trošku soli
Udělat těsto a nechat 1/2 - 1 hodinu uležet. Pak udělat knedlíky,naplnit ( já neplním,ovoce prohřeji v másle a knedlíky poliji.)
Pařit 15 - 20 minut.


Kynuté ovocné knedlíky

250 ml vlažného mléka
špetka soli
trochu cukru
2 vejce
2 lžíce tuku
500g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí

Uhněteme si těsto a vykrajujeme lžící kousky. Prsty těsto roztáhneme, naplníme, zabalíme a dáme do pařáčku na 15 minut.

recepty vaření v páře

Příspěvek od Návštěvník » ned bře 25, 2012 11:45 pm

recepty vaření v páře

Nahoru

cron