od podpora » pát říj 05, 2012 7:10 pm
Jak snížit svou hmotnost na váze je naše oblíbené téma. A většinou se zkušenosti shodují v jediném – bez pohybu a omezení stravy to nejde. Minulý týden jsem v Londýně objevila další možnost: nechat tělo pracovat samotné na základě chemických reakcí, které probíhají v našem metabolismu.
Lidský metabolismus funguje na principu spousty mechanismů – příjem tekutin, solí, vitamínů, atd. Určitě znáš pocit, že si někdy připadáš krásně štíhlá, někdy zase jako bys vážila metrák, a ručička na váze ani krejčovský metr ti neumí uspokojivě vysvětlit, proč to tak je, když vlastně parametry zůstávají pořád stejné. Vysvětlení je jednoduché – je to tím, kolik tvé tělo zadržuje vody, jakou máš hladinu cukru v krvi, a tím pádem také, jak rychle ti pracují orgány.
Nová metoda, která ještě v Čechách není úplně známá, je hubnutí pomocí látkové výměny v těle. Urychlení procesů metabolismu a snižování váhy má na starosti především glykoprotein Asparagin. Tato látka je obsažená v hovězím mase, mořských plodech, nebo ve vejcích, v rostlinných produktech má potom nejvyšší zastoupení v chřestu, brokolici, semínkách a sójových surovinách.
První možností je tedy nechat si od trenéra sestavit jídelníček na základě potravin obsahujících Asparagin. Já jsem ovšem v Londýně vyzkoušela jinou metodu – přijímat do těla Asparagin ve speciálním nápoji třikrát denně. A svou zkušenost jsem si den po dni zapsala.
1. den – Chutná mi, pila bych ho i více, ale musím striktně dodržet 100 ml/3x denně. Nic jiného se neděje.
2. den – Stále mi chutná, váha je stejná, k večeru mám problém usnout.
3. den – Přestává mi chutnat, začíná mi být trošku zle, jako bych v sobě měla čerta. Přestávám mít téměř jakékoliv pocity chuti – sladké, slané, maso, nic mi nesedí. Váha je menší o 0,5 kg.
4. den – Nemůžu se ani nasnídat a drink do sebe ráno skoro liji násilím, nemám hlad, nejsem unavená, tělo je fresh. V poledne piji další drink, jsem z něj skoro otrávená a jdu se podívat na váhu. Je tam o 1,5 kg méně. Celkově jsem zhubla 2 kg. Začínám mít k drinku opět důvěru.
5. den – Omezená chuť na jídlo mi zůstala. Jím menší porce a podvědomě si vybírám zdravé jídlo, které mě táhne jako magnet. Piji drinky a celkově mám dole 3,5 kg. Nejsem unavená, na drinky jsem si zvykla jako na pravidelný rituál.
6. den – Stejný stav. Na váze – 4 kg.
7. den – Piji poslední drink ráno a v poledne. Mám energie na rozdávání. Dole celkem 4,5 kg.
Jsme tu pro Vás, neváhejte se zeptat